Translate

zondag 10 januari 2016

We maken ons eigen Lapbook!


Dat ze gek zijn op onze verhalen en op de dieren uit het boek, dat wist Juf al. Overal in de klas hangen uitgeknipte konijnen, beren, everzwijnen,... omhoog :-) Leuk om te zien. 
En dus begonnen we vorige week aan ons eigen 'lapbook', een schootboek, waarmee je het verhaal zelf kan vertellen. Iedereen een beetje op zijn eigen manier, naar eigen kunnen en goesting maar stuk voor stuk worden het pareltjes van boeken!




De start werd genomen door Lola, die verzot is op het zelf maken van boeken, en dus van Juf een groot karton kreeg voor het eerste lapbook. 


Er werden wanten rondomrond geregen, met mooie kleurtjes touw, die dan nadien ook nog volgekleefd werden met allemaal dieren.










Er werd verder gekleurd, geknipt, geplakt... allemaal afzonderlijke stukjes om nadien in ons lapbook te verzamelen.




Een tijdje geleden hadden we al wanten volgeschilderd en wie zin had, kon aan de slag met de dierenprenten. Voor de ene knipte Juf ze uit, voor de andere hoefde dat niet, we zitten immers met twee verschillende leeftijden, en bovendien heeft de ene nog wat meer oefening nodig dan de andere, daar maken we geen enkel probleem van natuurlijk.



Er waren ook puzzelprenten, en kijk, daar hangen de mooi geregen wanten te blinken aan de takken!




Een want vol zachte stukjes stof, dat is ook leuk in zo'n boek natuurlijk!



Gabriël in volle actie! wordt prachtig!


En hier een hoop lapbooks die liggen te drogen en te wachten tot we maandag verder doen! 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten