Translate

woensdag 2 september 2015

'Gelukkig groot worden'

Met z'n tienen waren ze aanwezig, mijn kleutertjes. 's Ochtends even wennen, maar al snel aan het spelen en nog wat later zaten we in ons kringetje. De daglijn werd gemaakt, en we zongen ons dagenvandeweekliedje.

Fruit en buiten spelen en dan weer naar de klas om alles te verkennen... iedereen was bezig. Er werd gesnuffeld en geknuffeld, getekend en geknipt, geblazen met rietjes in het water, en er was er zelfs eentje die had ontdekt hoe je met een spons een beker water kan vullen om daar nadien in te blazen zodat er heel veel schuim ontstond. Het duurde niet zo lang of bijna iedereen stond te blubben en te blazen en brachten ze met z'n allen een waar waterschuimbellenconcert! Super!

Het was de eerste schooldag maar evengoed had het de tiende of de honderdste kunnen zijn, want alles verliep vlotjes en zonder onoverkomelijke conflicten of groot verdriet. Heeel erg fijn!

Het is de manier waarop Juf altijd in de klas wil zijn: ieder gaat zijn gangetje en we doen samen leuke dingen. Want daarvan worden we 'gelukkig groot'!

6 opmerkingen:

  1. Een spetterend schooljaar gewenst, juf Kris!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verwoord, Kris. En zo belangrijk voor elk kind, waar ook ter wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, Sara! Heel erg fijn om zo'n reacties te krijgen!

      Verwijderen
  3. Mooi verwoord, Kris. En zo belangrijk voor elk kind, waar ook ter wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi verwoord, Kris. En zo belangrijk voor elk kind, waar ook ter wereld.

    BeantwoordenVerwijderen