Translate

zondag 28 september 2014

Spelletjes maken

Superleuk, je eigen spelletjes maken! We knutselden er twee de voorbije weken, en wat erbij hoorde was: zo'n spelletje maken kost wel veel tijd, en het moet goed zijn, en helemaal droog en klaar voor je ermee kan spelen. Maar het voordeel was: we zijn er ontzettend trots op, en hebben heel veel geleerd over kleurtjes terwijl we dat eigenlijk niet doorhadden :-)

Zo begon het: enkele kleurtjes verf, en knutsellatjes.


Je kan niet beide kanten direkt na elkaar beschilderen, dus 'wachten' tot de ene zijde droog is, en dan de dag daarop de andere kant.



Wat juf heel leuk vond, was dat de kleuters het prettig vonden om met de natte latjes toch al vormen te maken: Elijah maakte een taart met kaarsjes (zie je ze liggen, die gele daar? Knap toch!)





Emin is onze meesterschilder :-) Hij verfde aan elk spelletje voluit mee. Zonder aarzeling en met veel trots vervulde hij zijn taak!



En toen alles droog was kwam juf met de velcro op de proppen. Nog wat zoekend en aarzelend in het begin, maar tegen het einde van de week hadden heelwat kleuters door hoe je de delen aan elkaar kon zetten en een vorm of lange slang of rij maken. Maar ze gewoon telkens bovenop elkander kleven, dat was ook fijn!



En ondertussen begonnen we aan spelletje nummer 2: een buizenspel, waarbij we ook nog drie nieuwe kleuren nodig hadden. Dus moesten we de verf gaan mengen en waren er veel 'wow'-geluiden te horen en 'kijk juf, groen! of 'hé, oranje!'




Ziezo, klaar, mooi geverfd, en nu laten drogen...


om de volgende ochtend al te kunnen spelen. Met allerlei gekleurde knopen erbij, in de zelfde kleur van buis mikken.








Er werd zelfs doorgespeeld tijdens het aantrekken van de jassen. In plaats van te wachten in de kring, konden de kleuters gewoon nog wat verder uitproberen. 









Supertof!





Onze Aaron, nog wat nieuwtjes en soms nog wat verdrietig, ontdekte ondertussen ook al hoe alles in zijn werk gaat! Ongelooflijk!





En Yanis en Jana maakten lange lange slangen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten