Translate

zaterdag 7 september 2013

Onze eerste ochtendkring op maandag 2 september... het duurt even eer iedereen in de kring een plekje vindt en doorheeft dat we allemaal samen iets gaan doen, vooral door onze nieuwe kleuters is het wat wennen en aanzien en naar de anderen kijken en een beetje vreemd misschien ook wel, maar uiteindelijk heeft iedereen een plekje en zien we dat er een nieuwe doos in het midden van de kring staat en dat alle foto's van vorig schooljaar verdwenen zijn van ons aanwezigheidsbord!


We piepen in de doos en vinden een nieuw vriendinnetje: Heksje Lili! Een heel lief heksje woont in onze blikken doos, en kijk, ze heeft een heleboel superleuke magneten voor ons! Met kersjes op, en bloemenfeeën, maar ook een paar met een mammoet en een walrus! Die laatste valt bij Viktor al dadelijk in de smaak (maar dat had juf al wel gedacht!). 



Ons heksje komt eerst even iedereen groeten, maar Carlos ziet het allemaal nog niet zo zitten... geen nood, Suzanne is de volgende en die vindt het geweldig!




Ook Adama vertrouwt het nog niet helemaal... het is ook wel vreemd, opeens zo'n handpop en niet Jules die 's ochtends onze kindjes groet... het is even wennen...





En dan is het tijd om een leuke magneet te kiezen voor het bord. Tonen dat we 'aanwezig' zijn! 


Zoals hierboven staat: de eerste dag nog geen foto's of symbooltjes, maar gewoon al een magneet uitkiezen is leuk en hem op het bord zetten nog leuker.











Ziezo, iedereen staat erop! 

En op dinsdag kiest iedereen een leuk symbool: er zijn tovenaars en draken, elfjes, feeën, heksjes, prinsen en prinsessen, toverhoeden,... Ons aanwezigheidsbord ziet er al veeeeel mooier uit met al die leuke prenten. En eerlijk... de kleuters weten beter dan de juf welk symbool van wie is!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten