Translate

zaterdag 7 september 2013

Juf en boeken...

Juf Kris is eigenlijk een boekenbeest, tja, in elke winkel waar leuke boeken te vinden zijn, is de voorraad dus al snel uitverkocht en daardoor hebben we in onze klas een massa oude en nieuwe kleuterprentenboeken! Deze grote vakantie ging de juf zelfs shoppen in de engelstalige boekhandel in Brussel, want ooooh! zoveel mooie boeken hebben ze daar en we hebben ook engelstalige kleuters in de klas, dus dat is ook fijn om thuis eens voor te lezen, of gewoon in de klas. Maar de eerste dag was er het leuke verhaal over de 'tien rubber eendjes' die de oceaan in vielen en elk ergens anders terecht kwamen.


En af en toe moet er iets uitgebeeld worden (of gewoon omdat dat leuk is) en dus speelt juf wel eens voor Flamingo, Gorilla, Slang,...



Dag twee was er nog zo'n mooi nieuw boek (en eigenlijk een beetje speciaal voor onze Viktor, want die zit in de zwemclub en zit al in de Pinguingroep!). In de vakantie kwam juf dit boek overal tegen, het leek wel te roepen 'koop mij! koop mij!' en uiteindelijk ging het dan toch in de boodschappentas en mee naar ons Toverklasje. En ja, het had succes!




Omdat juf zo van boeken houdt, wil ze ook graag dat de kleuters de liefde voor boeken meekrijgen en net als vorig jaar organiseren we op vrijdag dus de bibliotheek. We maken een 'bibtafel', met de bobijnen, juf is de bibliothecaris en stelt elk boek voor, (anders kan je toch niet kiezen natuurlijk), iedere kleuter heeft een eigen bibtas, en dan om de beurt een boekje kiezen. Van heelwat boeken hebben we meerdere exemplaren en dat is ook leuk, want Norah en Mila willen deze week allebei hetzelfde boek! Benieuwd wat ze er maandag over gaan vertellen!






We hebben in de klas bovendien, dit jaar, een echte boekenhoek. Met een leuke bank, wat kussens en een boekenkast. Ook al wordt er ook op andere plekjes in de klas gelezen natuurlijk.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten