Translate

zaterdag 21 september 2013

Een laptop in de klas en walrussen kijken

We haalden deze week een laptop in de klas: we hadden immers een uitnodiging gekregen uit Nederland, om via facebook te communiceren met een kleuterklas uit Tilburg, de klas van Juf Henrike. Maar tijdens de kring hadden we gepraat over de magneten in de klas, waar onder andere ook een walrus opstaat, en dus gingen we eerst en vooral op zoek naar afbeeldingen en filmpjes van walrussen. We vonden een leuk filmpje over een echte walrussenshow ergens in een Nederlandse dierentuin.





Nadien bleven Mohamed Wali en Carlos nog wat hangen bij de computer. Ze wilden Nijntje kijken en ze vonden een leuke site waarop allerlei spelletjes stonden.




En donderdagmiddag gingen we dan toch naar de foto's op Juf Henrike's facebookpagina kijken en zagen hoe ze buiten had gespeeld met haar kleuters, met oude dekens. Het zag er heel erg leuk uit!



Juf Henrike en ikzelf posten en delen nu elkaars' berichten over onze klasjes. Zo krijgen zij Belgische kijkers en wij Nederlandse kijkers erbij. En dat is best wel erg leuk, ook voor beide juffen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten